دانلود تحقیق سونامی
سونامی: دیوارهایی از آب
در ششم دی ماه ۱۳۸۳( برابر با ۲۶ دسامبر ۲۰۰۴) پوستهی زمین در کف اقیانوس هند به لرزه درآمد. تکانهای قدرتمند زیر دریا ، موج های سهمگینی را به وجود آورد که بیش از پنج هزار کیلومتر را در اقیانوس هند پیمودند.
در ششم دی ماه ۱۳۸۳( برابر با ۲۶ دسامبر ۲۰۰۴) پوستهی زمین در کف اقیانوس هند به لرزه درآمد. تکانهای قدرتمند زیر دریا ، موج های سهمگینی را به وجود آورد که بیش از پنج هزار کیلومتر را در اقیانوس هند پیمودند. وقتی این موجها به ساحل کشورهای جنوب شرق آسیا رسیدند، دیوارهایی از آب، به نام سونامی، ساحل کشورهای اندونزی، مالزی، سریلانکا، هندوستان، مجموعهجزیرههای مالدیو، تایلند و بنگلادش را جاروب کردند.
با وجودی که بین کانون زمینلرزهی اقیانوس هند و شهرهای ساحلی ایران در کنار دریای عمان، فاصله زیادی وجود داشت، موج های سونامی در شهر چابهار خسارت های اندکی برجای گذاشتند. این با آن معنا است که اگر کانون زمینلرزه به ساحل ایران نزدیک تر باشد، شهرهای ساحلی ایران نیز با خطر جدی رو به رو می شوند. به گفته زمین شناسان، در بستر دریای خزر نیز گسل های عمیقی وجود دارد که می تواند باعث سونامی شود ین گسلها در گذشته سبب زمین لرزه های بزرگ شدند که در پی آن سونامی بزرگ (در مقیاس خزر) ایجاد شد. در عین حال ، احتمال رویداد سونامی در آینده توسط این گسل ها نیز وجود دارد.
شناخت هر چه بهتر پدیده های طبیعی به ما کمک می کند تا اندازه ای که امکان دارد، از آسیب های آنها در امان بمانیم. در این جا شما به این پدیده مهم، نشانههای رخدادن آن و پیامدهایی که تا کنون داشته است آشنا میشوید.
● سریعتر از هواپیما
سونامی یک موج نیست، بلکه مجموعه ای از موجهای بسیار طولانی است. گاهی فاصله بین دو قله موج صدها کیلومتر است. این موجها با سرعتی که ممکن است به ۹۰۰ کیلومتر در ساعت برسد( یعنی سریعتر از بسیاری از هواپیماها)، به سوی ساحل پیش می روند. آنها در ابتدا ارتفاع چندانی ندارند و در دریای باز و عمیق ممکن است احساس هم نشوند. اما وقتی عمق آب کاهش می یابد، طول موج ها، کم و ارتفاع آنها زیاد می شود. در این حالت، ارتفاع آنها ممکن است به ۱۵ متر هم برسد.
سونامی در ساحل به موجهای جذر و مد میماند. موجهای جذر و مد در اثر جاذبه کره ماه بر آبهای سطح زمین به وجود می آیند. اما موجهای سونامی نتیجه ناآرامی هایی هستند که به طور ناگهانی سطح دریا را تغییر می دهند. زلزلهها یا لغزشهای پوسته کف دریا، آتشفشانهای زیر دریا و برخورد سنگهای آسمانی می توانند باعث این ناآرامیها شوند.
فرمت فایل: WORD
تعداد صفحات: 8
مطالب مرتبط