آزمایش آزمون های روغن
آزمون های روغن :
در بسته بندی مشخصات زیر باید درج شده باشد :
نام کارخانه – نوع روغن – سری ساخت – وزن روغن – پروانه ساخت و بهره برداری – تاریخ تولید و انقضا
در تمامی آزمایشها برای نمونه برداری از روغن جامد باید از عمق آن استفاده کنیم و در مورد روغن مایع باید قبلاً آنرا هم بزنیم چون قسمت سطحی روغن در تماس با هوا بوده و فاکتورهای بدست آمده قابل اطمینان نیستند .
عدد پراکسید :
عدد پراکسید : میلی اکی والان پراکسید است که در یک کیلوگرم روغن یا چربی وجود دارد . اسیدهای چرب اشباع نشده در محل پیوند دوگانه اکسیژن را جذب کرده و پراکسید تولید می کنند.
پراکسید ها از نظر شیمیایی بسیار فعالند ، محصولات اولیه اکسیداسیون روغن ها و چربیها هستند و ارتباط مستقیمی بین عدد پراکسید و میزان فساد روغن وجود دارد .
اساس کار : پراکسید ید موجود در یدورپتاسیم را آزاد می کند . مقدار ید آزاد شده با تیوسولفات سدیم اندازه گیری می شود .
روش کار : ۵ گرم از نمونه روغن را وزن می کنیم (اگر نمونه جامد است قبلاً باید ذوب شود) سپس ۳۰ میلی لیتر از محلول کلروفرم و اسید استیک (به نسبت ۲ به ۳) و بعد از آن ۵/۰ میلی لیتر محلول یدور پتاسیم اشباع می ریزیم . بعد از ۱ دقیقه ۳۰ میلی لیتر آب مقطر می ریزیم . سپس چند قطره معرف چسب نشاسته اضافه می کنیم . با تیوسولفات سدیم ۰۱/۰ نرمال تا از بین رفتن تیرگی تیتر می کنیم تا شفاف شود .
فرمت فایل: WORD
تعداد صفحات: 41
مطالب مرتبط