مقاله در مورد اخلاق معاشرتی پیامبر

این تحقیق در مورد اخلاق معاشرتی پیامبر می باشد و  از جهات مختلف ، رفتار پیامبر در برخورد با دیگران را بیان می نماید.

چکیده
موفقیت در زندگی بستگی به میزان بهره گیری از الگوی مناسب دارد. تلاش بدون سرمشق درست، پیامد درستی ندارد. از جمله چگونگی اخلاق و رفتار انسان ها در زندگی فردی، خانوادگی، و اجتماعی است که باید در این باره، از الگوی نیکو بهره جویند.

انتخاب الگوی مناسب در رفتارهای کوچک و بزرگ اخلاقی، از نحوه لباس پوشیدن، غذا خوردن، برخورد با خانواده، معاشرت با مردم، تا کارهای بزرگ فرهنگی، تبلیغی، مبارزاتی، در میدان وسیع زندگی، کارایی دارد.

پیامبر اعظم(صلی الله علیه وآله) عالی ترین سرمشق اخلاقی برای دنیای بشریت است; چراکه الگو بودن ایشان از سوی خداوند مورد تأیید قرار گرفته است. قرآن مجید رسول گرامی(صلی الله علیه وآله) را اسوه اخلاق و رفتار مسلمانان معرفی نموده است: (لَقَدْ کَانَ لَکُمْ فِی رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ)(احزاب: 21); قطعاً برای شما در (اقتدا به) رسول خدا سرمشقی نیکوست.

خُلق عظیم نبوی که عامل عمده نفوذ و محبوبیت ایشان در بین امّت و علت اساسی موفقیت ایشان در نشر دین بوده، بارها مورد تمجید کتاب آسمانی قرار گرفته است: (وَ إِنَّکَ لَعَلی خُلُق عَظِیم)(قلم: 4); قطعاً تو را خویی والاست.

از این رو، پرداختن به سیره عملی و روش های اخلاقی پیامبر اکرم(صلی الله علیه وآله)، که جنبه اسوه دارد، از اهمیت ویژه ای برخوردار است. به دلیل همین اخلاق سترگ و مورد ستایش قرآن، امّت اسلام وظیفه دارند از خوی و خصلت های فردی و اجتماعی آن حضرت پیروی نموده، و آن پیامبر رحمت و صاحب خلق عظیم را «اسوه» خود قرار دهند.

پیروی از سیره اخلاقی یک الگو، نیازمند آشنایی با ابعادِ روش های رفتاری اوست. خوشبختانه سیره عملی رسول خدا(صلی الله علیه وآله) در کتب روایی و تاریخی، به صورت مجموعه های فراوان ثبت شده، هرچند ویژگی های اخلاقی پیامبر قابل شمارش نیست; چراکه قرآن اخلاق ایشان را عظیم شمرده است. تنها می توان گفت: آن حضرت تمام خلق های نیکو را در خود جمع نمود و کامل کرد و بدین روی، فرمود: «اِنّی بُعِثتٌ لِاُتَمِّمَ مَکارِمَ اَلاخلاق»; من برانگیخته شدم تا اخلاق نیکو را تمام کنم.

مقدمه
معاشرت، بازار تبادل اخلاق است، بسيارى از محاسن و رذائل اخلاقى از همين معاشرات معمولى انتقال و تسرى مىيابد.

اگر از انسانهاى موفق بپرسيد که عامل موفقيت شما چه بود؟ بىدرنگ يکى از عوامل مهم موفقيت خود را رفاقت با دوستان خوب اعلام مىدارند، و بر عکس اگر از انسانهاى شکست خورده در زندگى بپرسيد: چگونه به اين ناکامىها مبتلا گشتيد؟ خواهند گفت: دوست ناباب.

معاشرت با دوستان بد، انسان را از مسير تکامل باز مىدارد. به همين دليل مسلمان، بايد دوستان خود را با صلاحديد دين خود انتخاب نمايد، يعنى در خصوص اينکه با چه کسانى معاشرت نمايد و با چه کسانى معاشرت ننمايد، بايد نظر اسلام را سؤال نمايد.

ميانه روى بهترين و پسنديدهترين شيوهاى است که در شئون زندگى مراعات آن مفيد و شايسته است. آن کلام معروف بيان خوبى است که خير الامور اوسطها، بهترين کارها اعتدال در اعمال است.

بجاست حال که سال جاری از سوی مقام معظّم رهبری (دام ظلّه العالی) به نام «پیامبر اعظم(صلی الله علیه وآله)» نام گذاری گردیده، پیروان آن نور آسمانی، شخصیت ایشان را بیشتر بشناسند و بشناسانند، و عظمت اخلاق و رفتار آن سرور جهانیان را معرفی کنند، بدان امید که خداوند توفیق پیروی و تأسّی به آن اسوه بزرگ را به همگان ارزانی دارد. این نوشتار، گوشه هایی از سیره اخلاقی و روش های رفتاری رسول خدا را بازگو می کند.

فهرست مطالب
چکیده
مقدمه
سلام کردن
چشم پوشی از خطای دیگران
خوش خلقی
نمونه خوش خلقی در سیره رسول اکرم‌
همسایه‌داری
معاشرت با کودکان
1. بوسیدن کودکان
2. توجه دادن به آینده‌نگری کودکان
3. سلام کردن به کودکان
مشورت با دیگران
آداب پاکیزگی حضرت رسول‌
1. مسواک زدن
2. عطر زدن
3. ناخن گرفتن
آداب معاشرت در سفر
1. زمان سفر
2. ابزار سفر
3. همکاری در سفر
نتیجه گیری
پی‌نوشت‌ها
منابع


فرمت فایل دانلود فرمت فایل: WORD

تعداد صفحات تعداد صفحات: 24

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خورد را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.


مطالب مرتبط