مقاله درباره صاعقه (رعد و برق)

این تحقیق درباره پدیده ی صاعقه می باشد. در این تحقیق در مورد تاریخچه ی صاعقه ، چگونگی رخ دادن ، قدرت و سرعت صاعقه ، خطرات صاعقه ، نکات ایمنی در مواجهه با صاعقه و … می باشد.

چکیده
آذرخش، برق، صاعقه، یا آتشه گونه‌ای برون‌دادالکتریکی است که در اثر الکتریسیته ایستا میان دو ابر و یا ابر و زمین ایجاد می‌شود.

رعد و برق یکی از مخاطرات طبیعی می باشد که با دخالت انسان منجر به وجود وقایع مخربی شده است که ضرورت آشنایی این مخاطره طبیعی که در کلام وحی الهی هم به عنوان مایه امید و هم بعنوان مایه ترس از آن یاد شده است،  ایجاب می کند که نسبت به فواید این مخاطره که (مایه امید) و خسارات ناشی از آن(مایه ترس)، آشنایی و اطلاع بیشتری داشته باشیم.

این مخاطره که یکی از موهبتهای الهی می باشد که از دیدگاه علمی (ثابت شده برای بشر) برای آن سه فایده مهم ۱- آبیاری ۲ – سمپاشی ۳- تغذیه و کود رسانی برشمرده شده است .

در میان حوادث غیر مترقبه به برق گرفتگی و تبعات ناشی از آن کمتر توجه شده است، حال آنکه وجود بارندگی های شدید و ناگهانی و طغیان های فصلی رودها که از مهمترین زمینه های وقوع سیل های برق آسا محسوب می شود، بدلیل عدم رعایت ایمنی و دستکاری انسان در طبیعت به صورت غیر اصولی از جمله قطع درختان در دامنه کوهها، چرای بی رویه مراتع و…، همه ساله باعث بروز حوادث و پیامدهای وحشتناکی شده است. که در این یادداشت سعی شده است، از دیدگاه های مختلف این مخاطره مورد بررسی و سپس اقداماتی را که ضرورت مواجهه با این سانحه قبل از وقوع، حین و بعد از آن می باشد را به اختصار بیان نماییم.

در اثر برخورد ذرات آب یک جبهه هوای گرم به ذرات یخ یک جبهه هوای سرد، الکتریسیته ساکن بوجود می‌آید که نسبت به زمین دارای بار الکتریکی منفی بوده و در صورتی که فاصله منبع جریان الکتریکی کم و بیش، نزدیک به سطح زمین باشد، آذرخش بروز می‌کند. در آذرخش‌های شدید بیش‌ترین برون‌داد الکتریکی رخ می‌دهد. دما در محل اصابت برق فوق العاده بالا می‌رود (حدود ۲۸٬۰۰۰ درجه کلوین که حدود ۵ برابر دمای سطح خورشید است)

در هنگام آذرخش معمولاً مقداری از نیتروژن هوا به ترکیبات نیتریدی محلول در آب تبدیل می‌شود. رعد و برقی که بین ابر و زمین است معمولاً از ابر به زمین می‌زند (رعد منفی) ولی در برخی موارد نادر هم رعد از زمین به ابر می‌زند (رعد مثبت). در این حالت (رعد مثبت) زمین دارای بار منفی است و ابر دارای بار مثبت.

به رعد پیشگام و کوب برگشتِ آن در تخلیه الکتریکی اَبربه‌زمین «کوب آذرخش» گفته می‌شود. درخشندگی شدیدی که در آخرین مرحله هر کوب آذرخش ناشی از تخلیه الکتریکی اَبربه‌زمین، از زمین به سوی پایه اَبر بالا می‌رود کوب برگشت یا کوب اصلی می‌گویند.

مقدمه
همه روزه در سراسر جهان پدیده ها، مخاطرات و وقایعی رخ می دهد که بعضی منجر به مرگ، تخریب، آسیب اموال و اختلال در فعالیتهای روزانه می شوند و بعضی هم منجر به هیچگونه حادثه و بحرانی نمی شوند.

پدیده ها از نظر ماهیتی به دو دسته طبیعی و انسان ساخت تقسیم می شوند که پدیده طبیعی خود از نظر روندهای ژئوفیزیکی به چهار نوع زیر تقسیم می شود:

آب و هوائی، ژئولوژیک یا زمین، آب یا هیدرولوژیک، خارج از محیط زمین

نوری خیره کننده و صدایی مهیب و کوبنده ! ؛ معمولا اینها تنها شاخصه هایی هستند که ما از صاعقه می شناسیم . اسم هایی که ساکنان مناطق مختلف روی این پدیده گذاشته اند نیز اغلب بر گرفته از همین دو محصول صاعقه است ؛ شیرازی ها می گویند ” غّره تراق “، تهرانی ها “رعد و برق ” ، افغانی ها “تانا ” و اروپاییان ” تندر” صدایش می کنند .

فهرست مطالب
چکیده
مقدمه
تاریخچه
ماشین تندر لومونوسوف
آزمایش فرانکلین
صاعقه چیست ؟
صاعقه چگونه رخ می دهد؟
پارامترهای مشخص کننده
اما مقدار انرژی تخلیه شده ، سرعت تخلیه و اثرات آن چقدر است؟
صاعقه چه مشخصاتی دارد ؟
ولتاژ صاعقه
جریان صاعقه
قدرت صاعقه
سرعت صاعقه
دفعات تکرار صاعقه در یک محدوده مشخص
فواید صاعقه
سمپاشی
تغذیه و کود رسانی
صاعقه به غیر از نور و صدا چه چیزهای دیگری تولید می کند ؟
صاعقه چگونه و چه مقدار حرارت تولید می کند ؟
صاعقه چگونه و چه مقدار نور تولید می کند ؟
صدای صاعقه
موج ناشی از صاعقه
صاعقه ، گاز تولید می کند
برق زمینی (ولتاژ گام)
تندر آذرخش
تصورات اشتباه
رعد وبرق از دیدگاه قرآن
رعد و برق در دعای امام سجاد(ع)
رعد وبرق از دیدگاه علمی
در هنگام بروز صاعقه
رعايت نكات ايمني در داخل ساختمان
رعايت نكات ايمني در خارج از ساختمان
كمكهاي اوليه
منابع


فرمت فایل دانلود فرمت فایل: WORD

تعداد صفحات تعداد صفحات: 26

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خورد را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.


مطالب مرتبط