مقاله چالش های پیش روی انقلاب اسلامی

این تحقیق در مورد چالش های پیش روی انقلاب اسلامی می باشد و از جهات مختلف نظیر اقتصادی ، اشتغال و اجتماعی این چالش ها را مورد بررسی و تحلیل قرار می دهد.

مقدمه
انقلاب اسلامی ایران و تشکیل دولت اسلامی در قرن بیستم حرکت عظیمی در بین مسلمانان ایجاد کرد و نشان داد اسلام برای انسان و جامعه، ملاک های خاصی قرار داده و جامعه مطلوب دینی در بوته آزمون حرکت عظیم ملت ایران، بهترین دستاورد را فراهم کرده که همانا مطالبه ی قدرت به معنای مطالبه ی معنویت و تجدید حیات دینی است.

دستاوردهای انقلاب اسلامی در قلمروهای مختلف در عصر حاضر، دگرگونی های فراوانی را ایجاد نموده؛ دگرگونی های منطقه ای و بین المللی که در دین و آموزه های سیاسی، فرهنگی و اجتماعی آن ریشه دارد. بدیهی است انقلاب اسلامی در شرایط و مقتضیات پس از پیروزی به دلیل میزان تاثیر بر روندهای بین المللیِ مواجهه با مشکلات و مسائل داخلی خود، با چالش های مختلفی روبرو بود.

رویارویی انقلاب اسلامی با چالش های پیش روی خود نقطه عطف آزمون دیگری است که چشم انداز آینده نگرانه آن را نمایان می سازد؛ به گونه ای که می توان گفت آینده انقلاب معلول نتایج حاصل از مواجهه با چالش های انقلاب اسلامی است. باید اذعان نمود با تأسیس جمهوری اسلامی به مثابه نظام سیاسی مبتنی بر آرمانهای الهی – مردمی با هدف صیانت از دستاوردهای انقلاب با چالش های داخلی و خارجی ودر قلمروهای سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و نظامی مواجه شد؛ چالش هایی که آزمون دیگری را برای ملت ایران فراهم نمود. نظام جمهوری اسلامی می باید با اتخاذ سیاستی جامع و با اتکای به مردم، چالش های پیش روی را به فرصت هایی مناسب بدل کند؛ فرصت هایی برای ایجاد شرایط منطبق بر ماهیت توسعه ای جامعه اسلامی.

مشکلات اقتصادی
برخی از مشکلات اقتصادی بی شک چالشی در برابر آینده انقلاب اسلامی است که یکی از آنها وابستگی اقتصاد به نفت و مشکل اقتصاد است. در مورد وابستگی به نفت می توان گفت بالارفتن درآمد ناخالص کشور سبب افزایش استقلال اقتصادی کشور می گردد؛ درحالی که بحران های اقتصادی در کشوری با اقتصاد تک محصولی – که همواره اقتصادی وابسته و متزلزل دارد – موجب رکود اقتصادی می شود، چرا که اقتصاد تک محصولی در تحولات بازار و نوسانات تورمی اقتصاد بین المللی بسیار شکننده است. از ابتدای انقلاب تا کنون تلاش های بسیاری در جهت کاهش وابستگی به نفت صورت گرفته، اما بی گمان کافی نیست. توانمندی در تولیدات کشاورزی و صنعتی و همچنین هماهنگی در صادرات و واردات و به ویژه بالا بردن درآمد ملی در توسعه بخش جهانگردی، در تحکیم زیربنای اقتصادی موثر خواهد بود.

آنچه تحت عنوان بحران اقصادی جهانی مطرح شده است و علائم خود را از اوایل سال جاری میلادی نشان داد، ریشه ای دیرینه دارد و تا حدودی ناشی از اشکالات موجود در ساختار بازار سرمایه است. هر چند که بحران فعلی از بازار پولی و مالی آغاز شد اما آثار تخریبی آن عمدتا ناشی از فقدان کنترل های لازم در بازار سرمایه بوده که اکنون به واسطه بزرگ شدن بازار سرمایه در کلیه کشورهای جهان باید به این کنترل ها توجه ویژه ای شود.

بحران اقتصادی فعلی ریشه در بازارهای واقعی یعنی بازار کالا و خدمات نداشته و به همین دلیل کنترل دامنه بحران تا حدودی سهل تر خواهد بود، به عبارت دیگر با وجود آنکه فروکش کردن دامنه بحران به طور قطع زمان بر خواهد بود اما کنترل نهایی بحران امکان پذیر است.

فهرست مطالب
مقدمه
مشکلات اقتصادی
بحران اقتصادی و اقدامات دولتی در ایران
چالش‌های اشتغال
چالش‌ تولید و رشد اقتصادی
چالش بودجه‌
چالش‌سیاست‌های پولی و ارزی
چالش شتاب تورمی
چالش تحریم‌ها و تهدیدهای اعلامی
چالش فاز دوم هدفمند شدن یارانه‌ها
چالش نوسانات شاخص بورس
چالش سیاست‌های تجاری (صادرات و واردات)
چالش نوسان قیمت مسکن
جمع‌بندی و تحلیل نهایی


فرمت فایل دانلود فرمت فایل: WORD

تعداد صفحات تعداد صفحات: 38

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خورد را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.


مطالب مرتبط