پاورپوینت درباره حوض سلطان

این پاورپوینت به بررسی دریاچه نمک حوض سلطان واقع در استان قم می‌ پردازد. محتوای ارائه شامل موقعیت جغرافیایی، ویژگی‌ های زیست‌ محیطی، پوشش گیاهی و جانوری، منابع معدنی، و اهمیت اکولوژیکی این دریاچه است.

حوض سلطان

مقدمه

دریاچه حوض سلطان، واقع در 40 کیلومتری شمال قم، یکی از پدیده‌های طبیعی شگفت‌انگیز ایران است که به دلیل شرایط اقلیمی و زیست‌محیطی خاص، اهمیت فراوانی دارد. این دریاچه فصلی و فوق شور، که با نام‌های دیگری همچون دریاچه ساوه قم نیز شناخته می‌شود، مساحتی حدود 240 کیلومتر مربع را در بر می‌گیرد و از رودهای مختلفی تغذیه می‌شود. به دلیل نوسانات سطح آب و تغییرات فصلی، شکل و اندازه این دریاچه دائماً در حال تغییر است.

حوض سلطان به دو بخش مجزا با نام‌های حوض‌ مره و حوض‌ سلطان تقسیم می‌شود که به واسطه آبراهه‌ای به هم متصل شده‌اند. این دریاچه علاوه بر زیبایی‌های طبیعی، از نظر زیست‌شناسی و اکولوژی نیز بسیار حائز اهمیت است. حضور گونه‌های مختلف پرندگان مهاجر، پستانداران و خزندگان، و همچنین پوشش گیاهی متنوع این منطقه را به یکی از زیستگاه‌های مهم حیات وحش تبدیل کرده است. همچنین، در خاک این منطقه، انواع باکتری‌های نمک‌دوست یافت می‌شوند که دارای اهمیت زیستی و پژوهشی هستند.

علاوه بر ویژگی‌های زیست‌ محیطی، دریاچه حوض سلطان به دلیل داشتن منابع معدنی غنی همچون سدیم کلرید و منیزیم کلرید نیز مورد توجه قرار گرفته است. این منابع معدنی از لحاظ اقتصادی دارای ارزش فراوانی هستند و از دیرباز برای مصارف صنعتی مورد استفاده قرار گرفته‌اند.

معادن دریاچه

تاکنون به شیوه های سنتی ، تنها از نمک طعات موجود در این عرصه بسیار گسترده جهت مصارف صنعتی ، مورد استفاده قرار گرفته است. این در حالی است که به استناد تحقیقات انجام گرفته در خصوص ترکیبات تشکیل دهنده نمکهای دریاچه ، موادی از قبیل سدیم کلرید، سدیم سولفات، منیزیم کلرید و منیزیم سولفات از جمله بارزترین و مهمترین ترکیبات تشکیل دهنده این منبع عظیم خدادادی به شمار می آید.

منیزیم از نظر فراوانی هشتمین عنصر در قشر خارجی زمین به شمار می آید و اغلب این فلز ، بصورت ترکیبهای محلول در آب دریاها و یا بصورت سنگ معدن منیزیم کلرید ، در طبیعت یافت می شود . میزان منیزیم استحصالی از آب دریا تنها 2/0 تا 3/0 درصد می باشد. نتایج حاصل از تحقیقات انجام گرفته پیرامون ترکیبات منیزیم دریاچه نمک ، میز ان منیزیم استحصالی را ۳۵ تا ۵۰ برابر منیزیم آب دریا ( یعنی ۱۰ تا 7/14 درصد ) نشان می دهد.

پوشش گیاهی

رژیم آبی این تالاب فصلی و فوق شور بوده و زمستان فصل پرآبی حوض السلطان است بنابراین کفه نمکی این تالاب در فصل پرآبی زیر آب است و حاشیه یا کمربند باتلاقی آن پوشش گیاهی دارد که بیشتر در اضلاع شمالی و شمال غربی این تالاب مشاهده می‌شود و پرنده‌های مهاجر نادر در این تالاب وجود دارد که در حاشیه تالاب زندگی می‌کنند. بر اساس مطالعه انجام شده بالغ بر 240 گونه با ارزش ریز موجودات هوازی مانند جلبک‌ها، باکتری‌ها و قارچ‌ها در تالاب وجود دارد که می‌توانند با توجه به مخزن ژنی خود شرایط فوق شور را تحمل کنند. در این منطقه بیش از 40 گونه گیاهی از جمله درمنه بیابانی، اشنان، تاغ زرد و سیاه، سودا و اسفناج وجود دارد.

حیات وحش

هوبره، انواع کبوتر و… و پرندگان مهاجر نظیر غاز خاکستری، آنقوت، لک لک، انواع عقاب و غیره را می توان در زمره این پرندگان جای داد. در منطقه پستاندارانی نیز از قبیل خرگوش، موش صحرایی، روباه و گاهی آهو دیده می شوند.

در میان خزندگان منطقه حضور مارها و سوسمارها که در کنترل بیولوژیک آفات نقش دارند، بارز است. انواع عنکبوت، رتیل، موریانه و مورچه های کمیاب در اطراف دریاچه گسترده هستند.
مطالعات انجام شده، حضور پر تعداد و متنوع انواع باکتریهای نمک دوست را در خاکهای منطقه نشان می دهند که برخی از انواع موجود بنابر شواهد اولیه منحصر به فرد بوده و خصوصیات ژنتیکی و فیزیولوژیکی ویژه انتظار حضور آنزیمها، آنتی بیوتیکها و فرآورده های ارزشمند میکروبی در آنها وجود دارد.


فرمت فایل دانلود فرمت فایل: پاورپوینت

تعداد صفحات تعداد صفحات: 12

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خورد را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.


مطالب مرتبط