پاورپوینت تحلیل تطبیقی- انتقادیِ فنونِ طراحی استراتژی پابرجا در شرایط عدم قطعیت به بررسی محیط های مختلف عدم قطعیت و فنون نه گانه برای طراحی استراتژیهای پایدار می پردازد. این استراتژیها باید در برابر شرایط محیطی متنوع و پیش بینی ناپذیر عملکرد مطلوبی داشته باشند. فنون بررسی شده شامل تحلیل ذینفعان، برنامه ریزی مبتنی بر مفروضات، و تحلیل درخت خطا هستند. هدف از این تحلیلها، شناسایی نقاط قوت و ضعف هر فن، نقش آنها در تدوین استراتژی های پایدار و بهینه سازی تصمیمگیری در شرایط عدم قطعیت است. این پاورپوینت نشان میدهد که استراتژی پایدار باید توانایی تطبیق با آیندههای مختلف و عدم حساسیت به رخدادهای بیرونی و درونی را داشته باشد.
استراتژی پابرجا
یک استراتژی پابرجا، در برابر هر سناریویی که رخ دهد قابل دوام (ماندنی، زیست پذیر) است. امکان دارد که یک استراتژی پابرجا خیلی گران باشد به خاطر اینکه در برابر بسیاری از گزینه های [محیطی] قابل داوم و ماندنی است (کاناواوی و همکاران، 2001، ص 213)
چه بسا خروجی استراتژی [پردازی] جذاب به نظر برسد، اما آن استراتژی، مخاطره های جانبی و نوساناتی را با خود حمل می کند که سازمان نمی تواند آن را تحمل کند. مدیران ممکن است استرتژی ای را ترجیح دهند که نتایج کمی بدتر داشته باشد اگر آسیب پذیری کمتری در برابر رخدادهای بیرونی و مشکلات درونی داشته باشد. به چنین استراتژی ای که در برابر نیروهاهای دیگر نسبتاً غیرحساس باشد، استراتژی پابرجا می گویند.
استراتژی پابرجا، در مقایسه با دیگر استراتژی ها، در برابر تعداد زیادی از آینده های ممکن عملکرد مناسبی دارد. استراتژی پابرجا لازم نیست که در هر آینده ای، بهــینه باشد. (آدایر، ، ص 64)
اگر سازمان امیدوار نباشد که بتواند آینده ای که با آن روبرو خواهد شد را تعیین کند می تواند یک استرتژی پابرجا توسعه دهد. استراتژی پابرجا، استراتژی است که بدون توجه به اینکه کدام آینده رخ خواهد داد، ماندنی است. استراتژی پابرجا یک پاسخ محافظه کارانه به محیطی است که به صورت ماندگار و ذاتی غیر قابل پیش بینی است. (موسسه آینده، ص 990 )
داونپورت و همکاران در کتاب خود با عنوان مدیریت استراتژیک در اقتصاد نوآوری (2006، ص 428) در توضیح استراتژی پابرجا می نویسند پابرجایی به توانایی پاسخ دهی به حالات متعدد متفاوت اشاره دارد.
علی رغم بهترین پیش بینی ها و برنامه ریزیها، غالباً استراتژی ها مجبورند در محیطی که برای آن طراحی نشده بودند عمل کنند. استراتژی های پابرجا به گونه معقولانه [قابل قبولی] در چنین شرایطی خوب عمل می کنند (آورچ، 1999).
استراتژی ای که تاسف نسبتاً کوچکی را در گستره وسیعی از حالات مختلف ایجاد می کند (وات، 2002، ص 59).
وات معتقد است که استراتژی هایی که بر اساس دریافت اطلاعات جدید تکامل می یابند می توانند در برابر گستره وسیعی از عدم اطمینان ها (به نسبت استراتژی هایی که تطابق نمی یابند) پابرجاتر باشند. وی اذعان می دارد استراتژی سبدی از ابزارهای مختلف سیاستی را به کار می گیرد که ترکیب و شدت این ابزارهای سیاستی در طول زمان ممکن است تغییر کند. همچنین ابزار سناریوپردازی نیز اقدامات شکل دهنده، اقدامات بیمه کننده و علایم راهنما را برای تطبیق پذیری استراتژی پیشنهاد می کند.
فرمت فایل: پاورپوینت
تعداد صفحات: 35
مطالب مرتبط